sâmbătă, 27 septembrie 2014

Poza lunii septembrie

Crizantema este floarea si imaginea care mi s-a parut ca reprezinta cel mai bine luna septembrie, prima luna de toamna. Desi s-ar spune despre aceasta planta ca ar fi o floare de mort, mie nu mi se pare deloc asa, ba din contra, mi se pare o floare frumoasa, care inveseleste gradina acum, cand florile verii au trecut.
Este originara din China si Japonia, iar samuraii japonezi obisnuiau sa poarte o crizantema galbena in piept ca semn al curajului. Tot in aceste doua tari crizantema este un simbol al soarelui, deci, prin deductie logica, al vietii, total opus conceptiei sinistre de la noi. Ce imi place foarte mult la crizanteme este bogatia florilor, odata ce s-a pornit inflorirea intreaga tufa umplandu-se de culoare. Daca va cumparati cumva crizanteme in ghiveci, dupa ce se trec florile, incercati sa puneti planta in pamant, in gradina (daca aveti spatiu), iar toamna urmatoare, daca se prinde, veti avea o tufa minunata de crizanteme.


4 comentarii:

 1. Superbe si rezista in ciuda timpului rece pana la venirea iernii. O toamna minunata.

  RăspundețiȘtergere
 2. Da, perfect adaptate toamnei:) La fel va doresc!

  RăspundețiȘtergere
 3. Sunt superbe, delicate si elegante, mai ales cele cu floare mare si ciufulita :) Sunt si comestibile, asiaticii folosesc petalele in salate.

  RăspundețiȘtergere
 4. Da? Asta chiar nu stiam...auzisem despre panselute ca s-ar manca dar despre crizanteme nu:) Un weekend frumos!

  RăspundețiȘtergere