duminică, 5 octombrie 2014

Sănătate din inima Daciei cu Fares

Fie ca este vorba despre Burebista, fie despre Decebal, ambii conducatori ai vechii Dacii au ales sa isi mentina capitala la Sarmizegetusa, situata undeva in Muntii Orastiei din judetul Hunedoara, o zona minunata, cu aer curat, dar de unde dacii se puteau apara foarte bine in caz ca erau atacati.
Acolo a ales Fares in anul 1929 sa isi inceapa povestea si sa ajunga incet-incet firma care a ajuns azi, oferind romanilor diverse leacuri naturale, pe baza de plante pentru diferite afectiuni, sau pur si simplu un ceai pentru momentele in care simti nevoia sa te relaxezi  intr-o dupa-amiaza linistita de duminica.
Rau fac cei care considera ca bolile se pot vindeca doar cu medicamente produse de marile companii farmaceutice cu diverse chimicale nu tocmai sanatoase care de multe ori fac mai mult rau organismului decat bine. Acestia exclud posibilitatea tratarii pe cale naturala, cu medicamente sau siropuri din plante. Pe cati nu i-ati auzit zicand ca "medicina naturista e o poveste de adormit copii, pana la urma tot la pastile ajungi ca sa iti treaca raceala". Opinia mea este ca se inseala...mult chiar, medicatia naturista functionand perfect (cum este si cazul produselor Fares) daca este administrata corespunzator si la prescriptia farmacistului. Normal ca daca bolnavul ia o lingura de sirop dimineata si apoi isi mai aduce aminte urmatoare zi pe la pranz sa mai ia, tusea nu se va calma si va ajunge tot la antibiotice.
Este binecunoscuta de asemenea problema unora cu somnul. Te trezesti intr-o dimineata insorita, vremea e frumoasa si pare un inceput perfect pentru o noua zi. Dar tu nu te poti bucura de ea. De ce? Aaa, azi-noapte ai studiat indelung peretii, neavand somn si enervandu-te ca urmatoarea zi vei fi buimac si nu vei fi in stare de nimic? Daca da, cel mai probabil, majoritatea oamenilor vor da fuga la farmacie sa isi cumpere un somnifer. Bineinteles ca nu se vor gandi ca se poate si altfel, relaxandu-se cu o ora inainte de culcare cu un ceai linistitor, citind o carte usoara sau ascultand o muzica buna, pentru a mai uita de grijile cotidiene.
Sper insa ca pe viitor oamenii sa devina constienti ca medicamentele pe baza de substante chimice produse in laboratoare nu sunt singura si cea mai buna alegere dar si ca un ceai de tei inainte de culcare face minuni inlocuind cu succes somniferele. Asta face Fares, din 1929 si pana acum, ofera romanilor, mostenitori ai dacilor, cele mai bune produse obtinute din plante de cea mai buna calitate, recoltate din culturi proprii dintr-o zona inca relativ nepoluata a tarii pe care pana si dacii o iubeau.

2 comentarii:

  1. Participi la vreun concurs, Marc ? Daca da, iti urez succes !
    Si o sa-mi amintesc numele Fares, daca o sa cumpar produse naturiste din Romania :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Dada, mi s-a parut interesanta de incercat ideea unui concurs:) Multumesc, nu e tarziu daca cumva vrei si tu sa participi :) http://www.blogawards.ro/toamna-bloggerilor-2014-campania-puterea-plantelor/

    RăspundețiȘtergere