sâmbătă, 25 octombrie 2014

Poza lunii octombrie

Daca portocalele sunt fructele specifice zonei mediteraneene, iar bananele sunt caracteristice zonei calde,ecuatoriale, atunci cu siguranta merele reprezinta simbolul climatului nostru, temperat. Marului ii merge cel mai bine in zonele cu clima temperat oceanica sau continentala, intr-un sol fertil, pe versantii cu orientare sudica unde primeste suficienta lumina pentru a-si coace fructele divers colorate, de la galbene sau verzi, pana la rosii.
Si pentru ca este octombrie si se culeg de prin gradini ori livezi ultimele roade, m-am gandit ca o poza cu unul dintre merii din livada mea se potriveste cel mai bine pentru a doua luna de toamna. Pomii nu au fost asa incarcati anul acesta, insa fructele au fost mai mari, ca o consecinta a faptului ca vara a fost ploioasa. Parca in poza de mai jos ar fi un brad de Craciun impodobit cu globuri rosii, nu un mar plin de ionatane.
Va doresc o toamna frumoasa in continuare!


6 comentarii:

 1. O splendoare !!! Tocmai am cumparat mere de la Tripoli, cele mai gustoase gasite pe meleagurile astea, altfel riscam sa ma bantuiasca la noapte imaginea merelor tale :)

  RăspundețiȘtergere
 2. Vai, in cazul asta trebuia sa imi zici ca ii trimiteam niste mere prin posta :) Pofta buna la merele de Tripoli! :)

  RăspundețiȘtergere
 3. Ce mere frumoase! La noi unii meri au rodit anul asta, altii aproape deloc, nu situ de ce. Fitzosi :).

  RăspundețiȘtergere
 4. Au si ei toanele lor.:) De fapt depinde si de soi, cred...unora le place mai multa apa, asa cum a fost vara asta, altora mai putin.

  RăspundețiȘtergere
 5. Mi-ai facut pofta cu merele tale! Neaparat pe lista de cumparaturi de azi - mere.

  RăspundețiȘtergere
 6. Ma bucur... e o optiune buna pentru lista de cumparaturi- si sanatoase si gustoase :)

  RăspundețiȘtergere