luni, 15 septembrie 2014

Primul măr și ultimul trandafir

Asa era denumita, metaforic, intr-o carte de gradinarit, luna septembrie, luna in care infloreste ultimul trandafir si in care se coace primul mar. Odata cu venirea toamnei se aglomereaza si lucrarile din gradina, stransul fructelor, plantarea de noi flori, arbusti sau pomi ori saparea straturilor. Din merele care s-au copt pana acum am facut deja suc natural si are o aroma speciala, neregasibila in sucurile din comert. De asemenea am mai plantat si un gard viu de hibiscus de gradina, care dupa ce va mai creste, va inlocui gardul de sarma...abia astept sa vad in loc de sarma cauciucata arbusti cu flori.
Zilele urmatoare urmeaza sa vina o comanda cu bulbi de flori de primavara, un liliac de vara si o clematita si bineinteles ca facem o multime de planuri pentru a mai amenaja noi si noi spatii din gradina.
Spor la treaba si voua in gradina!

A mai inflorit, solitar, un mac californian zilele trecute, dar ochiul boului inca mai domina gradina.2 comentarii:

  1. Si toamna are farmecul ei. Pe langa culorile pastelate ale naturii, strangem recoltele si de ce nu, ne facem planuri pentru anul viitor in gradina :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, e frumoasa si toamna dar parca tot mai bine e vara. La partea cu planurile da, este momentul sa planificam schimbarile din gradina pentru anul viitor :)

    RăspundețiȘtergere