luni, 23 decembrie 2013

La colindat la Rege

In fiecare an, in preajma Craciunului, grupuri de colindatori se organizeaza pentru a-i colinda pe membrii Casei Regale, la resedinta acestora de la Savarsin, in judetul Arad. Anul acesta am participat si noi, ramanand cu niste amintiri frumoase de acolo.La intrarea in curtea castelului, s-au strans mai multe cete de colindatori, printre care si unii imbracati in costume populare si cu instrumente traditionale.

Din pacate nici Majestatea Sa, nici principesa Margareta nu si-au facut aparitia, insa fiind prezenti principele Radu si principesa Elena, care au ascultat cantecele de iarna ale colindatorilor.Toata lumea aflata pe domeniul castelului era servita cu ceai cald si avea acces la o expozitie cu poze din colectia de masini a Regelui Mihai. Mi-a atras atentia in mod special un ceas aflat pe perete, pe care scria Kensington, probabil un dar facut de catre Casa Regala Britanica Regelui.Dupa ce colindele au luat sfarsit, portile catre gradinile castelului s-au deschis si am putut sa ne plimbam pe aleile pietruite, printre arborii seculari. Castelul de la Savarsin se vedea frumos in lumina soarelui de dupa-amiaza, cu steagul regal fluturand in vant.


Tot in interiorul domeniului este amenajat un iaz cu un podet de lemn care face trecerea spre o insula artificiala pe care se alfa un pavilion. De asemenea, exista si un teren de tenis ce dateaza de prin anii 1940.


 Am primit si un CD cu muzica regelui, alaturi de o carte intitulata "Anul Regelui", despre viata si personalitatea acestuia.


Cu aceasta ocazie as vrea sa va urez (chiar daca e putin cam devreme): Sarbatori fericite si linistite alaturi de cei dragi, mese imbelsugate si clipe minunate!
Craciun Fericit!

Update: chiar daca nu are legatura cu restul postarii, va arat bradul de anul acesta, cu cadourile dedesubt:


2 comentarii:

  1. Am ratat articolul asta, abia acum l-am vazut. Ma bucur pentru tine ca ai avut ocazia sa vizitezi Domeniul de la Savarsin, si de a vedea pe viu si cateva personalitati din Familia Regala. Si ma bucur de asemenea ca printre prietenii mei gradinari se afla si (cel putin) un regalist.

    RăspundețiȘtergere
  2. A fost o experienta minunata si cu siguranta la anul o voi repeta. Poate faci si tu la fel, desi e ceva distanta de la voi pana la Savarsin.
    Cred ca nu sunt singurul scarbit de scena politica actuala si care considera ca ar mai exista o salvare si anume monarhia, deci da, sunt regalist; dar macar aici sa lasam deoparte politica.

    RăspundețiȘtergere