duminică, 18 noiembrie 2012

Seychelles

Bonjour!
Arhipelagul Seychelles e situat in vestul Oceanului Indian,in apropiere de Madagascar. Insulitele-paradis m-au fermecat din prima clipa in care am pus piciorul pe ele cu clima blanda, localnicii foarte primitori si amabili si nu in ultimul rand cu peisajele mirifice. Se vorbeste atat franceza, cat si engleza, dar si un dialect local, creola.
Mai sus, priveliste de pe un munte acoperit de vegetatie luxurianta ,spre apele azurii ale Oceanului Indian.

In vizita la un sculptor american am aflat ca acesta s-a mutat in Seychelles deoarece se saturase de stilul de viata al americanilor si a dorit sa se retraga intr-un loc linistit unde sa poata sa isi continue pasiunea.


 Terasa in aer liber a hotelului unde am stat,inconjurata de flori, de copaci exotici si de palmieri.Niste formatiuni din piatra foarte interesante  modelate parca din cauciuc care sunt ,defapt roca vulcanica, in care isi mai face loc, cu greu ,sa creasca cate un palmier singuratic.


 O specie de vanilie,inflorita.

Cred ca oricine si-ar dori sa aiba o casa pe plaja cum sunt acestea din poza. Dimineata, primul lucru pe care il vezi sunt apele linistite ale oceanului si soarele stralucitor.O micuta pasare cu penaj portocaliu,des intalnita in insulele Seychelles cu un glas subtire dar foarte melodios, care sta linistita cocotata pe o frunza bucurandu-se de frumusetea acestor locuri paradisiace.

4 comentarii:

 1. Idilic ... Cel mai mult mi-a placut aranjamentul in soba de metal :) Era acasa la sculptor ?
  Tu chiar ai ales numai destinatii exotice ... Ma intreb, ce urmeaza :)

  RăspundețiȘtergere
 2. Da,era tot la el acasa.Avea si o gradina superba cu multe flori.Ma bucur ca esti nerabdatoare sa vezi urmatorul "episod":)).O zi buna!

  RăspundețiȘtergere
 3. ce peisaje...si vanilia aiaaa...

  RăspundețiȘtergere
 4. Peisajele sunt intr-adevar peste tot in acele insulite magice iar vanilia mirosea ametitor.

  RăspundețiȘtergere