duminică, 11 noiembrie 2012

Costa Rica

¡Buenos dias! 
In Costa Rica,o tara micuta situata in partea central-sudica a Americii Centrale,am calatorit in aprilie 2012.Plaje superbe,vulcani activi,o sumedenie de animale si plante mai mult sau mai putin ciudate si nu in ultimul rand modul de a gandi  al costaricanilor in mintea carora nu exista decat o singura filozofie de viata:"Pura vida"(viata pura,lipsita de griji si de probleme):


 

 Un superb apus de soare  acompaniat de rocile vulcanice si de apele agitate ale Oceanului Pacific,vazut de pe plaja hotelului unde am stat.


 Vulcanul Arenal e un vulcan activ aflat in nordul tarii.Am stat la un hotel care era construit pe un munte alaturat,cu vedere spre vulcan;gradinile hotelului erau superbe iar din piscina aflata intre flori multicolore si copaci exotici puteai admira privelistea impunatoare a vulcanului.
Costa Rica este si o tara a diverselor animale ce traiesc in aceasta zona cum ar fi papagalul ara albastru care are un penaj absolut superb,cu nuante albastru-deschis si galben sau o specie aparte de veverita care isi duce traiul in varful cocotierilor si al altor palmieri.In timpul unei croaziere cu o barcuta pe raul Tempisque un caiman(o specie inrudita cu aligatorul) s-a aratat interesat de prezenta noastra acolo.
O priveliste asupra lacului Arenal si o floare foarte interesanta pe care am observat-o in timpul unei expeditii prin jungla costaricana.Nu in ultimul rand,plajele costaricane ce par infinite sunt un adevarat paradis cu nisip fin ce iti mangaie picioarele cand pasesti pe el si cu palmieri cu frunzele lor lungi si incovoiate.Apa calda a Oceanului Pacific jongleaza in valuri uriase in larg si te imbie sa te arunci in ea.In concluzie costaricanii chiar au de ce sa fie mandri de tara lor!

5 comentarii:

 1. Ai ajuns departe :) Chiar, ca au plaje infinite si o vegetatie luxurianta. Cred, ca floarea cea rosie e o floare de ginger ... minunata ...

  RăspundețiȘtergere
 2. Este intr-adevar destul de departe si drumul pana acolo e foarte obositor insa merita.Noi am prins sfarsitul sezonului secetos cand a fost acolo caci din mai incepe sezonul ploios care tine pana prin noiembrie.Multumesc de informare,intra-adevar am cautat si floarea aceea este giger:)

  RăspundețiȘtergere
 3. Frumoase locuri ai vizitat. Deocamdata eu nu m-am aventurat asa departe, insa pentru anul urmator luam in calcul si destinatii ceva mai exotice. Ma inspir si eu de la voi, si mai vedem. Fotografiile tale sunt minunate!

  RăspundețiȘtergere
 4. Multumesc de aprecieri!Eu zic ca merita sa vezi orice loc de pe glob deoarece fiecare zona are frumusetile si farmecul ei:)

  RăspundețiȘtergere
 5. da,vegetatia este superba,dar si animalele,asa frumos se vede papagalul printre frunze si crocodilul se asorteaza cu apa...

  RăspundețiȘtergere