sâmbătă, 28 septembrie 2013

Recolte de toamnă

 Recoltele din livada, stau sa se coaca si in curand vor fi culese.Merii si gutuii sunt plini, dar si nuci sunt din belsug.Dimineti si serile sunt mai reci decat in mod normal asa ca si fructele vor trebui culese mai repede anul acesta.


Merii-soiul Florina. Anul asta fructele sunt mult mai mari decat anul trecut, poate si din cauza ca a plouat mai mult. Mai am si un mar Golden dar anul asta a facut niste mere enervant de mici.




Galbena gutuie, dulce-amaruie...


Banca din livada mea, cu nucul urias in spate.



 Macesele s-au copt si sunt numai bune pentru ceai. Trebuie doar sa ne facem timp sa le si culegem de pe ramuri.


 Ochiul-boului de toamna a inceput sa infloreasca cu o multime de flori, vizitate de albine.






Un sfarsit de saptamana frumos, va doresc!

6 comentarii:

  1. Unul dintre meri, chiar ca e plin de mere . Gutui avem si noi, dar se tot usuca parti din el si face niste gagalici de gutui. As vrea sa incerc cu alt soi, de fapt am si vazut pe un site , poate al meu o fi fost bolnav de mic si nu isi va mai reveni vreodata.
    Bobitele negre sunt afine? :)

    RăspundețiȘtergere
  2. La gutui si eu am probleme. Boala din cauza careia sa usuca unele ramuri se numeste monilioza, poti incerca eventual cu niste fungicide, dar nu au nu stiu ce efect. La mine insa nu a afectat si fructele, asa ca nu m-am ingrijorat prea tare..
    Bobitele negre numai afine nu sunt:)) E ceva arbust, nu stiu exact ce, crescut de la mama Natura, care eu il banuiesc a fi aronia, insa nu ma risc sa il gust ca poate ma insel si sunt otravitoare, nu stiu.:))
    O saptamana frumoasa!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu am avut cinci mere :) Daca as fi in locul tau as fi super fericita cu asa o recolta. Sa le mancati sanatosi !

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumim de urare. Noi din contra avem prea multe, asa ca mai dam si pe la prieteni. Bune au fost si alea cinci, la anul vor fi 15 :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Bravo, Marc, esti un gradinar pe cinste! Si-mi place cum povestesti despre gradina ta si despre locurile in care ai fost! Apropo de stransul frunzelor uscate din gradina, sa stii ca eu adun o parte din ele in saci, unde le indes bine si le folosesc apoi primavara ca ingrasamant (daca plantez flori sau pomi le pun la radacina). In plus, pentru ca am multi trandafiri, le pun la radacina acestora si apoi ii musuroiesc, iar primavara, cand sap trandafirii, le introduc in pamant. Te salut, Lucia

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc de aprecieri! Eu funzele le ard deobicei, dar de multe ori m-am gandit sa le folosesc ca ingrasamant. Te mai astept la mine pe blog!

    RăspundețiȘtergere