duminică, 22 septembrie 2013

Munții Piatra Craiului

Masivul Piatra Craiului, cu padurile sale de foioase si conifere se pregateste incet, incet de toamna, cand frunzisul mestecenilor si stejarilor se va schimba din verde in galben, portocaliu sau ruginiu.
Excursia pe munte a fost superba, am vazut locuri si privelisti minunate insa vremea nu a tinut cu noi deoarece aproape pe tot parcursul zilea ne-a plouat (in ultima partea atat de tare de ne-a udat pana la piele).
Insa asta nu mai conteaza pentru ca am ajuns la concluzia ca avem o tara superba si ar trebui sa nu uitam asta!


Cararea serpuia spre vastele paduri de brazi ce imbraca versantul muntos, de la poale, pana aproape de varf. O bucata de marmura alba.
 La sfarsitul excursiei, fiind aproape, a vizitat si castelul Bran. Se vede ca cineva a fost interesat in restaurarea lui. Camerele, altadata goale, acum erau "imbracate" cu mobilier si decoratiuni iar curtea interioara era frumos aranjata. Erau si numerosi turisti, majoritatea straini, ceea ce e de bine. Majoritatea insa au venit pentru a  vedea castelul lui Dracula si nu pentru a vedea o cladire veche de prin 1300 in care de-a lungul veacurilor au stat numeroase capete incoronate. Nu ii poti invinui insa pentru asta, pentru ca Dracula este si va ramane una dintre emblemele noastre, ale romanilor, chiar daca meritul pentru asta, in mare parte nu ni se datoreaza noua, ci lui Bram Stoker. 
Per total insa castelul mi-a placut si as reveni oricand, cu placere.4 comentarii:

 1. minunate culori are padurea toamna, anul trecut m-a uluit, ma tot uit la poze..
  http://krmenslife.blogspot.ro/2012/11/wonderful-colors-of-autumn.html
  dar, sigur vad eu si anul acesta, macar pe fuga :)

  RăspundețiȘtergere
 2. O excursie pe cinste. Piatra Craiului e o zona fantastica ... pe unde n-am mai fost de vreo doua zeci de ani.
  Ati gasit si alte ciuperci, sau doar amanita uriasa din poza ?

  RăspundețiȘtergere
 3. Coco, inca nici nu era asa frumos colorata..prin octombrie e apogeul:) Sa dai o fuga neaparat ca merita!!

  RăspundețiȘtergere
 4. Dani, intr-adevar e superb acolo si as reveni oricand, cu placere. Mai erau si niste iuţari, ascunsi printre frunzele din padure, dar amanita asta ne-a atras atentia cu rosul e intens:)

  RăspundețiȘtergere