miercuri, 31 octombrie 2012

Ultimele mere

 Toamna si-a intrat deja puternic in drepturi.De dimineata da o bruma groasa iar  temperatura era azi de 0 grade daca nu chiar sub.Cu toate astea au mai ramas niste mere din soiul Florina si inca un soi apropiat de Golden Delicious in pom,ele fiind cele mai tarzii mere de la mine din mini-livada.Azi cum a fost o zi insorita dupa vreo 3 zile de ploi,le-am cules si pe ultimele.Nu au fost atat de mari si frumoase ca anul trecut ,mai ales din cauza secetei ce a fost in vara,dar si a bolilor,desi i-am  mai stropit dar nu am vrut sa exagerez nici cu chimicalele.


                              
 Incet,incet toti copacii isi pierd frunzele acum,la sfarsit de octombrie.Stejarul deja si-a scuturat frunzele sale palmate ,iar mai jos caisul se arata nerabdator sa isi arunce pe jos si ultimele frunze ingalbenite de venirea toamnei(in spatele pomului se poate vedea covorul de frunze pe care l-a facut.


 Acum cu venirea toamnei cred ca ma voi opri cu postarile legate de gradina si o sa incep cu calatoriile.Cu gradina ne revedem la primavara!


4 comentarii:

 1. Prima poza cu merele mi-a facut o pofta grozava. Pe-aici prin zona avem doar portocali si maslini iar marul meu Ionatan inca n-a rodit, il astept cu nerabdare sa lege primul fruct ... Somn usor gradinii si odihna meritata gradinarului !

  RăspundețiȘtergere
 2. Ce n-as da eu pt. niste portocale si masline de le ele de acasa!Cam in 4-5 de la plantare ar trebui sa-ti rodeasca Ionathanul in mod normal numai ca nu stiu daca e adaptat la clima de acolo,din Grecia.Oricum sper sa vad cat mai curand o poza cu merele din pomul tau!Chiar imi pare rau ca s-a terminat sezonul de gradinarit,dar deja incep sa imi fac planuri pt. anul urmator.Weekend placut!

  RăspundețiȘtergere
 3. Abia astept sa vad pomii in noul an.Mai este putin si incepe sezonul.

  RăspundețiȘtergere
 4. Da,sa stii ca si eu deja numar zilele pana cand o sa vedem prima floare in pom.

  RăspundețiȘtergere