sâmbătă, 10 ianuarie 2015

Orhidee

Cand am vizitat Parcul Keukenhof din Olanda, pe langa vestitele sere cu lalele, mai era de vizitat si o cladire ce gazduia peste 100 de soiuri de orhidee. Foarte frumos aranjate si cu o mare diversitate de forme si culori, sera cu plante tropicale te facea sa te simti ca intr-o expeditie prin jungla. Pot spune ca olandezii nu se pricep doar la cultivat lalele, ci la flori, in general.
Orhideele sunt plante ce provin din zona calda, acolo unde se simt cel mai bine, in padurile ecuatoriale si tropicale unde umiditatea este foarte mare iar temperaturile ridicate si constante - exact ce le trebuie acestor plante. Se stie ca familia orhideelor numara peste 30.000 de specii. De cativa ani, acestea au devenit niste plante de interior foarte populare, in special orhideele Phalaenopsis, care sunt aproape omniprezente pe pervazurile ferestrelor. Dar ceea ce le face cu adevarat foarte dorite este faptul ca ele infloresc practic neintrerupt, odata ce se trece o parte din flori, alti boboci se pregatesc sa le ia locul - asta evident daca sunt bine ingrijite si udate corespunzator.
Sera cu orhidee de la Keukenhof:Candelabrul din care curg orhidee...3 comentarii:

  1. Frumoase. Chiar pretioase. Dar zau ca as prefera sa le vad in natura :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, doar ca acolo, prin padurile tropicale risti sa intalnesti si serpi si alte reptile si insecte "prietenoase" :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Pentru a vedea orhidee ca cele din pozele de mai sus, ai dreptate :) Eu ma multumesc cu cele ce rasar in zona noastra, chiar daca sunt mai putin spectaculoase. Am avut si phalenopsis, dar nu sunt prea costiincioasa cu ingrijirea lor si mereu la pierd ...

    RăspundețiȘtergere