marți, 14 ianuarie 2014

Grădinile Botanice ale Madeirei

Bom dia!
Despre vacanta din Portugalia am mai scris, dar nu si despre minunatele gradini botanice din insorita insula Madeira. Gradinile, asezate pe versanti ai muntilor au o varietate mare atat de plante exotice cat si de plante mai comune. Foarte des intalnite aici sunt hortensiile si crinul african (Agapanthus africanus). 
Prima dintre gradini, numita Jardim Botânico da Madeira, are doar plante care cresc aici, pe insula. De asemenea, cand am fost noi era si o expozitie de pasari exotice, cu papagali de diverse culori si cu pauni. De aici aveam o minunata priveliste asupra orasului Funchal si a Oceanului Atlantic.

Un agapanthus alb aplecandu-se peste cei albastrii.
Tin minte ca era si un paun alb printre cei normali dar nu am gasit poze cu el din pacate.


Printre nalbele uriase, de pana la 2 metri si chiar peste.Apoi a urmat gradina cu plante exotice, dar adaptate la clima de aici. Am vazut o multime de orhidee de diferite culori, plante de apa diverse, palmieri  si alte plante tropicale. In iazurile amenajate inotau pestii specific japonezi- koi fish.

In mijlocul lacului se aflau doua insulite cu palmieri pe care puteai ajunge peste un pod si de unde puteai urmari pestii colorati. 


4 comentarii:

 1. Superbe imagini, multumesc.
  O zi linistita plina de armonie va doresc.

  RăspundețiȘtergere
 2. Ma bucur ca va plac si va mai astept in "vizita" :)

  RăspundețiȘtergere
 3. Ah, ce-as mai hoinarii pe-acolo ... inseamna, ca e multa umezeala, daca hortensiile se simt asa de bine ...

  RăspundețiȘtergere
 4. Tin minte ca vreo cateva ore prin gradinile botanice:) Este umezeala, ploua destul de des si nu e nici exagerat de cald, briza Atlanticului facandu-si treaba.

  RăspundețiȘtergere