joi, 17 octombrie 2013

Aur

 Nu este vorba de metalul pretios ci doar de culoarea pe care o au copacii acum, in octombrie, sau brumarel, cum i se mai spune in popor.
In primele poze este stejarul pe care il am in capatul livezii cu pomi fructiferi. De doua saptamani il privesc cum se face tot mai frumos si se coloreaza in diverse nuante. A avut si ceva ghinde cand era inca verde, acum insa nu le mai vad; ori au cazut pe jos, printre frunze, ori le-au luat veveritele pentru proviziile de iarna.
 Ghindele din "tinerete" cand era inca verde.


Apoi am facut o scurta vizita padurii din apropierea casei. De la liziera inca, ne astepta cu copacii in diverse culori de toamna, de la galben, auriu, pana la ruginiu. 


Incet, incet patrundem in codru. Pe parcursul drumului prin padure, dam si de cateva tufe, pline de porumbe (sau porumbele), care de la distanta aratau ca o pata albastruie.Oare cum o fi sa te afli acolo, sus, in inaltul cerului?
Doar tu si o bucata de panza care sa iti atenueze caderea, vazand lumea de sus si simtind aerul rece care iti biciuieste obrajii. Cu siguranta ca este o experienta unica.


8 comentarii:

 1. Esti tare norocos...un stejar in propria curte cu veverita din dotare :)

  RăspundețiȘtergere
 2. Norocos, in privinta asta, chiar sunt ca atunci cand ne-am mutat unde stam acum si unde avem gradina, stejarul era deja acolo. Noua nu ne-a ramas decat sa ne bucuram de el :)
  Numai bine! :)

  RăspundețiȘtergere
 3. Tare frumoasa e toamna la Cluj ! Cu straie de aur si podoabe indigo :)

  RăspundețiȘtergere
 4. Cand e vreme buna de plimbat pe afara e frumoasa:) Mai ales padurea e asa de frumoasa , ca as merge in fiecare zi daca as putea, mai ales ca e la doi pasi de mine. :)

  RăspundețiȘtergere
 5. Ala ori e aur rosu, ori e cupru :).
  Porumbele arata exceptional.Mai ca-ti vine sa zici ca sunt struguri agatati in pomi :).

  RăspundețiȘtergere
 6. Sau poate e bronz:) Porumbele alea (cateva din ele, nu toate) au devenit intre timp compot:)

  RăspundețiȘtergere
 7. Esti norocos ca ai un stejar in curte, este un copac atat de frumos! Noi cand am cumparat terenul, era complet gol, doar cu buruieni si maracini. Chiar daca am plantat cativa copaci, trebuie sa treaca ani pana sa faca o coroana bogata. In fine, sa spunem ca timp avem... O toamna frumoasa iti doresc, cel putin la fel de frumoasa ca pana acum. In culori de chihlimbar.

  RăspundețiȘtergere
 8. Se vor dezvolta si copacii vostri si o sa aveti ce admira, pe urma :) Si eu iti urez o toamna minunata in continuare:)

  RăspundețiȘtergere