miercuri, 31 iulie 2013

Înainte de Lammas

Inainte de toate as incepe prin a spune cateva cuvinte despre ce este Lammas-ul si ce semnifica.
Lammas sau ziua recoltei, este o sarbatoare a anglo-saxonilor, sarbatorita pe 1 august cand are loc festivalul recoltei graului, prima sarbatoare agrara din an.De acum si pana toamna tarziu vor avea loc alte 2 sarbatori in cinstea recoltelor adunate.
Dar totodata Lammas-ul, conform credintelor oamenilor evului mediu era si unul dintre principalele sabaturi ale vrajitoarelor, de aceea pentru ei era si un prilej de bucurie dar si unul de frica si groaza.


Si in gradina mea o sa am ceva recolta, dar nu de grau ci de tot felul de legume care abea astept sa se coaca.


 Rosiile sunt inca verzi ca sunt ce am mai reusit sa salvez din ele deoarece cat am fost in vacanta s-au manat si greu si-au mai revenit.In poza de sus e soiul Buzau iar in cea de jos niste cherry lunguiete. Buchet de flori de vinete.
 Ardeii iuti i-am adus din Grecia si nu stiu daca sunt comestibili, si nici nu ma risc sa incerc...dar sunt frumosi si asa sa ii vad doar.:)Va doresc ca ultima luna de vara sa debuteze cu dreptul si asa sa o tina tot timpul!

4 comentarii:

 1. Deci maine ne ferim de vrajitoare ?
  Bine ca ai reusit sa salvezi rosiile, tot vei avea din gradina de salata.
  Poza cu florile de vinete mi-a placut cel mai mult :)

  RăspundețiȘtergere
 2. Ne ferim de vrajitoare si adunam recoltele de prin gradini:)

  RăspundețiȘtergere
 3. Ce fel de buzau sunt Marc?
  Sunt frumoase rosiile incearca sa le dai cu zer. Florile de vinete mi se par cele mai frumoase din toata gradina. Spor la adunat recolte!

  RăspundețiȘtergere
 4. Buzau 50 sunt..cel putin asa scria pe plic.Multumesc de sfat ,o sa incerc sa le dau.Sper sa fie si recolta de adunat nu doar flori, dar pana acum e ceva:)

  RăspundețiȘtergere