duminică, 19 mai 2013

Din alte grădini

Gradinile altora, care m-au inspirat ,in care am vazut lucruri frumoase sau care m-au impresionat.


 O gradina aflata in mijlocul campului de la marginea oraselului olandez Liessel in care obiectivul principal este taierea in forme a arbustilor si tufelor,la care se adauga statui sau vase din piatra.Cand am fost eu,la inceputul lui aprilie,multe tufe nu erau inca verzi insa se puteau observa formele perfecte in care erau "decupate"Intre timp,la noi,salcamii sunt in floare.Peste tot pe unde te plimbi la ceas de seara,le simti mireasma dulceaga si admiri florile albe.Pacat ca perioada lor tine prea putin,asemeni liliacului,dar salcamilor le vor urma indeaproape teii.
Luna mai,cu glicina si irisi...


 La mine in curte,gradul de sarma care da spre gradina e acoperit de iedera,care formeaza o bolta cu poarta.Mi-ar placea sa am mai multe tufe si arbusti taiate in forme dar asta necesita mult timp si pricepere in domeniu.


6 comentarii:

 1. Superb!Este visul meu să-mi îmbrac gardul in plante agatatoare(eu incerc cu mai multe soiuri:iedera,măna Maicii Domnului,vița salbatica)pentru a avea intimitate.Sper ca in 2-3 ani sa arate ca al tau.Numai bine!P.s. Cănd înflorește măna Maicii Domnului iți vine sa te culci lângă gard :))

  RăspundețiȘtergere
 2. Are ceva ani in spate iedera asta pana sa ajunga asa.Am si caprifoi(asa ii se zice pe la noi la mana Maicii Domnului)..deocamdata sunt destul de mici dar tot infloresc;cel mai bine se simte parfumul lor pe inserat.Succes la "înveşmântarea" gardului tau:)

  RăspundețiȘtergere
 3. Frumoase, insa as zice mai mult pe gust masculin :).Pe mine nu ma incanta asa mult gradinile verzi , unele care raman vesnic verzi, adica au tufe care nu isi pierd frunzele nici iarna, ci imi doresc flori.Cat mai multe flori, culori, mai putin buxusi sau alte plante care raman verzi.

  RăspundețiȘtergere
 4. Frumoasa prima gradina, mai ales imi place bancuta ce va fi umbrita de crengile verzi. Daca ai o proprietate mare, pui si iedera :) La mine nu mai are loc :) Minunati irisii si glicina !

  RăspundețiȘtergere
 5. Mihaela,cred ca e intr-adevar destul de greu sa te ocupi de o asemenea gradina.Eu incerc oarecum sa combin cele doua stiluri in gradina mea:)

  RăspundețiȘtergere
 6. Dani,gradina aia va fi ca o oaza de relaxare cand va fi verde.Lasa ca si fara iedera gradina ta tot e superba:)

  RăspundețiȘtergere